Pebernødder - a legkönnyebb dán süti

Bántott a lelkiismeretem, amiért a múltkor negatív színben tüntettem fel a dán gasztronómiát. Cserébe elhatároztam, hogy megtanulok videót készíteni, és a legkönnyebb dán édességgel fogom kezdeni. Ez pedig a pebernødder.

 Hozzávalók:

  • 550 gr liszt
  • 250 gr van/margarin
  • 350 gr cukor (vagy kevesebb)
  • 2 teáskanál szódabikarbóna (vagy sütøpor. Amit otthon találsz.)
  • 1 tojás vagy 1 dl tejszín (tökmindegy)
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 csapott kanál fehérbors (innen a süti neve)
  • 1.5 teáskanál kardamom

Elkészítés:

Összekeverjük a margarint, a cukrot és a tejszínt vagy tojást. Hozzákeverjük a fūszereket, végül a lisztet és a szódabikarbónát.

15img_20171027_163417.jpg

Összegyūrjuk a tésztát. Ha túl lágy lenne, pihenhet kicsit a hūtøben. A tésztából ujjnyi kígyókat sodrunk, félcentis darabokra vágjuk øket.

19.jpg

200 fokos sütøben 10-12 perc alatt sül meg.

Vigyázat, ez a süti nem igazán puha, de teába mártogatni tökéletes és sokáig eláll.

img_20171027_180110.jpg

 Remélem, elkészítitek! �️�